Niemand maakt een carrière

Datum :
augustus 28, 2020
Door :
Job Ziedses des Plantes
Delen :

Zonder hulp van andere kom je er niet. Een carrière maak je niet in je eentje, je hebt mensen nodig die vertrouwen in je hebben en je kansen geven.

Er kloppen een paar dingen niet in taal: Zo hebben mensen het over carrière maken. Niemand maakt een carrière. Een carrière word je gegund door anderen. Het werkt als volgt. Er is een probleem, en iemand denkt: ik moet dit probleem oplossen, wie kan ik daarvoor vinden? O, ik kan ‘Piet’ gebruiken, dus ik geef het probleem aan ‘Piet’. Door met het probleem aan de gang te gaan krijgt ‘Piet’ verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en kansen om beter zicht te krijgen op wat hij kan. Zo werkt het. Je maakt carrière omdat je in staat bent samen met andere, vraagstukken en problemen op te lossen.

Onderwijssysteem

Ons hele onderwijssysteem leert je vanaf een jonge leeftijd om op jezelf te werken. Wie is de slimste van de klas, wie is de slimste van de zaal, wie is de slimste binnen je vriendengroep, en het gaat allemaal over jou en jij als de slimste. Je raadt het al, omdat je zo slim bent, word je bestuurslid van je studentenvereniging, je gaat werken voor Heineken, Shell of Unilever, en word je gepromoveerd omdat je zo slim bent. Opeens ben je op een leeftijd van 35 verantwoordelijk voor een enorme groep mensen. En je zegt tegen jezelf: Ik moet wel de slimste van de klas zijn, anders hadden ze me niet gepromoveerd en zouden ze me niet zoveel geld betalen, dus laat ik deze mensen maar gaan vertellen wat ze moeten doen. 

Daar begint het drama. Want je bent nooit zo slim als alle andere mensen in de zaal samen. Dus op jouw reis, en daarom kom ik hierop, moet je mensen toelaten in je leven, je moet mensen toestaan je te helpen met al die andere dingen waar je (nog) niets van af weet. Of het nou is op het intellectuele niveau of op het sociale niveau waar je niet of nauwelijks wijsheid hebt, moet je mensen toelaten in je leven. Door die ervaring realiseer je je dat je eigenlijk niet de slimste van de klas bent, maar dat je rol is het slimste uit iedereen in de klas te krijgen. 

Een opleiding is belangrijk om je denkpatronen te vormen, maar is pas het begin van je ontwikkeling. Je groeit door te ‘doen’, wanneer je heel bewust met je ontwikkeling bezig bent, fouten durft te maken en er vervolgens ook echt van leert. Een mentor of rolmodel kan je hierbij motiveren of steun geven. 

De paradox

Er bestaat een paradox tussen de studie en ‘het echte werk’. Universiteiten leiden vaak op met de gedachte dat je jezelf het best kunt ontwikkelen met jezelf; jij maakt de tentamens, jij bent verantwoordelijk voor het eindresultaat. In je latere baan blijkt opeens dat samenwerken het hoogste goed is. Hiervoor heb je een brede ontwikkeling nodig, die begint met jezelf te ontwikkelen in relaties met andere. Daarvoor heb je een brede kijk op en begrip van de wereld nodig. Het gaat erom een hoog niveau van bewustzijn te bereiken, een sterk ontwikkeld perspectief op het leven. Dit stelt je in staat samen te werken met anderen, en de mensen om je heen te helpen in hun groei. Het is een combinatie van heel bewust leren, en leren bewust te zijn van de wereld om je heen.

Een keuze om te beginnen bij een multinational, in het MKB of voor jezelf is een persoonlijke die afhangt van wat je ligt en wat je wilt. De kern is hetzelfde: Blijf in alle dimensies in ontwikkeling, dan groei je met je carrierepad mee.

voor meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling klik hier